Is diepvriesfruit lichter dan vers fruit?

Ik voel me wel een beetje dom om dit te moeten vragen, maar ik kom er nu even niet uit, en heb ook geen tijd om zelf uit te proberen.

Ik vries mijn kleinfruit elke dag stukje bij beetje versgeplukt en gewassen in. Dit doe ik los van elkaar op een plateau zodat bessen en kersen losgevroren bij elkaar in een diepvrieszak kunnen (per pond of kilo)

Nu vraag ik mij dus af of een kilo diepvriesfruit net zoveel weegt als wanneer je het het niet bevroren/vers afgeplukt had gewogen?

Klinkt een beetje krom, maar voorbeeld als toevoeging: Als je ergens een kilo verse bessen voor nodig hebt, is dat dan hetzelfde als een kilo diepgevroren bessen?

Toegevoegd na 5 minuten:
Ik dep het fruit voor het invriezen wel zoveel mogelijk droog

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat weegt hetzelfde, misschien dat er bij het invriezen iets vocht verloren is gegaan, maar dat is te verwaarlozen.

Door het aangevroren water zal het fruit iets zwaarder zijn geworden.

Het zal iets lichter worden, tenminste als je van dit weetje uitgaat : 17. Bevroren water is 9% lichter dan water, waardoor ijs op water drijft. 18. Een liter water weegt 1,01 kilogram. dus een kilo fruit zal dan ook ietsjes lichter worden als het bevroren is lijkt mij aan de hand van deze stelling.

Bronnen:
http://www.lenntech.nl/water-trivia-feiten.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100