Kun je champost/champignonmest bewaren tot de lente?

Kun je champost bewaren die je nu op een hoop hebt in de moestuin tot bijv de lente, of moet je dit nu aan de grond toevoegen en in de zomer andere bemesting toevoegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zie niet waarom dit niet zou kunnen. Kan wat uitdrogen onder een zeiltje of juist wat verdunnen als het doornat regent. Bij ons groeien er wat champignons op! Succes!

Je kunt het prima bewaren op een hoop, tot het voorjaar. De champost bevat veel kalk. Als jouw grond behoefte heeft aan die kalk (lage pH, zure grond) dan is het slim om nu op een hoop te laten liggen, liefst afgedekt. Je voegt dan in het voorjaar de champost inclusief kalk toe. Maar heb je een grond die van zichzelf al kalkachtig is, dan kun je het beter nu verspreiden. In het voorjaar is de kalk dan voor een deel uitgespoeld. Op een kalkachtige grond kun je beter gewone (zure) compost gebruiken. Bedenk ook dat champost vrij veel zout kan bevatten. Wil je in het voorjaar gewassen planten die gevoelig zijn voor zout, dan is het ook beter om nu te verspreiden zodat het zout tijd heeft om uit te spoelen.

Bronnen:
http://www.tuinkrant.com/artikel/bemesting...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100