wat is de meest gekweekte plant in nederland?

Sinds afgelopen jaar ben ik verschillende soorten plantjes aan het kweken. Nu vroeg ik mij af wat de meest gekweekte soort plant is van Nederland van de afgelopen jaren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is altijd een kwestie van vraag en aanbod. Aangezien wij heel veel planten exporteren zullen de meeste kwekerijen dan ook die planten kweken waar vooral in onze exportlanden veel vraag naar is. In de meeste landen is de orchidee het meeste favoriet. Niet alleen in ons land, maar ook in Duitsland, België, Polen, Frankrijk en Zweden staat de orchidee op de eerste plaats. Ons land heeft veel kwekerijen waarvan de meesten wel gespecialiseerd zijn in het kweken van een bepaalde soort plant of bloem. Denk aan rozenkwekerijen of siergrassen-, vetplanten-,lelies-, bonsai-, vijverplanten- , boomkwekerijen enz. We hebben in ons land dan ook veel orchideeënkwekerijen omdat die plant veel gevraagd is en nog steeds verder ontwikkeld wordt. Er zijn dan ook vele soorten van gekweekt. Ik weet het niet zeker, maar denk toch dat daarom de orchidee het meest gekweekt wordt.

Bronnen:
http://variavoer.blogspot.nl/2012/11/mense...

Er zijn geen harde cijfers , maar ik denk dat gras wel aangemerkt kan worden als meest gekweekte plant(jes), als ik zo de weilanden bekijk.

Ik heb deze vraag eerder aan mij voorbij laten gaan (het eerder gegeven antwoord vond ik wel erg grappig) , erover nagedacht en kom nu toch tot de conclusie dat er maar één de meest gekweekte is .natuurlijk. namelijk ook de meest geëxporteerde en dat al sinds vele jaren . De tulp. De hele wereld kent ons door een paar dingen: windmolens , klompen , kaas en tulpen !! [ oké Johan Cruyff en voetbal ook :-) ] (N.B. Zelfs in Kenia bijvoorbeeld worden tulpen gekweekt om te exporteren...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100