Hoe kan ik dolomiet (kleine steentjes) dusdanig behandelen of beschermen dat dit door katten niet wordt gezien als kattenbakgruis?

Ik heb dolomiet van een gemiddeld kaliber in mijn tuin gestrooid. Hoewel het redelijk grof van structuur is beschouwen mijn katten dit als kattenzand, met alle gevolgen van dien.
Kan ik eventueel een fysische of andere ingreep doen om dit te ontmoedigen? Mijn katten lopen dagelijks in de tuin dus het is niet de bedoeling dat ze er niet meer zouden in mogen. De vraag is dus NIET hoe ik katten uit de tuin kan houden, hierover zijn er al veel vragen gesteld. Evenmin is de vraag hoe ik kan vermijden dat katten in mijn tuin komen.
De vraag gaat over ingrepen in de dolomiet, dus de ingrepen op de steentjes, niet ingrepen met betrekking tot de katten.
Zware ingrepen zijn niet haalbaar, omdat ik daar momenteel niet toe in staat ben. Het zou wel moeten gaan over duurzame ingrepen, dus niet bv. plastiek zeil over de steentjes leggen. ik wil mijn tuin kunnen gebruiken, dus erop kunnen stappen, en het moet ook nog een beetje mooi blijven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In mijn optiek zijn er twee manieren om je steentjes te beschermen. A) Zorgen dat er geen katten bij in de buurt komen (maar dat was dus geen optie) B) Zorgen dat de katten elders poepen Als katten (je eigen of die van de buren) eenmaal hebben besloten dat jouw tuin de plek is om hun behoefte te doen breng je ze daar niet meer van af is mijn ervaring. Vervolgens doen ze hun behoefte op de plek die het meest geschikt is. (in mijn tuin was dat de laatste cm2 vrije aarde nadat ik alles vol planten, boomschors, kokosdoppen etc had gestrooid), iets wat op grind leek had ik al helemaal niet meer. Mooie steentjes zijn altijd het meest aantrekkelijk dus die zullen ze echt kiezen boven aarde of gras in je tuin. Ik denk zelfs dat besproeien met dat anti kat stinkspul (dat zo stinkt dat je ook zelf uit je tuin bent gejaagd) ze er niet permanent weg gaat houden. Je enige kans om je stenen te beschermen is iets introduceren dat nog aantrekkelijker is en accepteren dat ze dan daarin hun behoefte doen. Maar dat is lastig gezien de aantrekkelijkheid van de steentjes. Misschien toch een hoekje kattenbak steentjes maken en je mooie stenen besproeien met zo'n anti-kat middel en hopen dat ze overstappen op de kattenbak stenen. 100% effect zal niet haalbaar zijn, er zal toch af en toe wat in gedaan worden maar hopelijk is de ellende zo beperkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100