Wat is de naam van deze witte bloemetjes?

Deze bloemetjes zie ik vaak in groten getale in de hofen in Zuid-Tyrol.

Toegevoegd na 11 minuten:
Men noemt het in de volksmond Studententschurtschin, in de andere dalen heet het weer anders. Niemand weet de originele naam (tot nu toe).
Deze bloemen groeien niet in de bergen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is de Wilde bertram Achillea ptarmica " bergwitje" Ik ken hem vanuit Oostenrijk en heb er nog stekjes van in mijn tuin staan. De echte wilde Bertram is enkelbloemig ( in ons land) Die in Oostenrijk, ook, maar er komen daar ook dubbelbloemige voor. Te vinden op natte plekken langs het water, tussen andere moerasplanten Mogelijk is het een verwilderde tuinsoort. Maar inmiddels wel daar wel inheems. Een jaar of 15 geleden ben ik deze soort gaan kweken, voor de verkoop. Heb hem toen de naam gegeven Van ' Bergwitje ' In ons land is er al jaren ook een dubbelbloemig soort bekend onder de naam Achillea ptarmica 'The Pearl' (Maar deze is veel hoger en minder mooi.) Kan je op internet zo vinden ook fotos.

Een soort anjer maar welke varieteit precies is zo niet te zien. Meestal worden ze allemaal alleen anjer genoemd.

Bronnen:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Anjer

dit zou eventueel gipskruid kunnen zijn:Gipskruid komt tot 1 m en meer hoog en breed (vooral na enkele jaren), bossig, met opgaande, breed en sterk vorkvormig vertakte, kale stengels. De bladeren zijn 4 -7 cm lang, ze zijn smal lancetvormig en zeer spits. Met één nerf, grijsgroen, zittend. De bloemen van gipskruid zijn zeer klein (max. 1 cm doorsnee), 5-tallig, vuilwit, met honderden verenigd in zeer brede, dichte pluimen.

Bronnen:
http://www.natuur-wereld.be/planten-en-blo...

100 % zeker Engels gras. (Armeria Maritima, meer specifiek Armeria Maritima Alba -wit dus) . Komt in allerlei kleuren voor - en in heel Europa, dus ook in Tirol ;-) Toegevoegd na 1 minuut: Ze zijn ook goed verkrijgbaar in het tuincentrum, maar het kan zijn dat ze hier net zo'n beetje zijn uitgebloeid.

Bronnen:
http://www.appeltern.nl/nl/plantenencyclop...
http://www.groeninfo.com/plantengids/armer...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100