Hoe krijg ik wortels aan mijn paastak?

Ik heb zo'n mooie paastak (wilg) gekregen, kan ik hier wortels aan krijgen om hier een boom van te krijgen? Hoe gaat dit het beste?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Knip alle kleine takjes er af, zodat je een tak overhoudt van minstens een potlood dikte of dikker. Maak de stek 1 m lang en poot deze minstens een halve meter diep in goed los gemaakte grond op een niet te natte plek in de zon. Houdt minstens 1 meter rondom de stek onkruidvrij. Deze zomer zal de stek al ruim een meter kunnen groeien, soms meer. De komende jaren anderhalve meter per jaar! Dus volgend jaar herfst is de stek dan al zo'n drie meter hoog, een dunnere stek minder. Na 5 jaar is het een grote boom! Wordt hij te groot, zaag hem dan af op 2 m. hoogte en er ontstaat een knotwilg, knotkrulwilg.

Gewoon zorgen dat hij in het water staat dan gaat hij waarschijnlijk vanzelf wortelen! Toegevoegd na 58 seconden: Overigens duurt het dan wel een tijdje voordat je een boom krijgt hoor. Mijn takken van 3 jaar geleden hebben elk jaar weer blad maar een boom is het nog lang niet...

Lang genoeg in het water laten staan, krijgt íe vanzelf wortels.

bij de dunne kant van de wortel kan je een gaatje maken met een naald en dan een draad erdoorheen rijgen. en zo kan je het op de tak hangen. net zoals een kerstbal

De krulwilg wortelt heel makkelijk,na gebruik eenvoudig in de tuin planten,in het begin beetje nat houden,succes.

Snij een aantal stekken van je wilgentak en steek ze in de grond. Uiteindelijk wortelen ze vanzelf en zoek je de beste exemplaren eruit.

Wij hadden hem gewoon in de grond gestoken in de tuin. Eerst dacht ik dat hij het niet zo volhouden, maar opeens bloeide hij helemaal op. En toen hadden we hem in ieder geval 10 jaar in de tuin gehad. (hij werd ook steeds groter en groter!)

Zelfs takken die plat op de natte grond liggen gaan wortels maken. Een wilg is ook een ideale boom voor bij of in de sloot.

gewoon in de grond planten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100