wij hebben twee weken geleden gras gezaai , nu heeft het in die twee weken geregend voor een heel jaar. Zou er nog gras groeien ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wil pas gezaaid gras goed de winter door komen, dan moet er voor de winter minimaal een sprietje gras van een cm of 5 van het graszaadje staan. Is het graszaadje alleen nog aan het kiemen, dan zal het de winter niet overleven. Dus is alles nu afhankelijk van het verloop van het weer. De dagtemperatuur moet overdag minstens 10 graden zijn en in de nacht niet onder nul. Dan gaat het mogelijk nog voor de winter lukken, maar het is wel erg laat!

Op zich is regen geen probleem als de grond maar water doorlaat. Dus als er geen grote plassen lang blijven liggen zal het gras gewoon opkomen. Droogte is een veel groter risico.

Niet in de war zitten,het gras komt altijd op. Als het in het voorjaar nog niet helemaal naar je zin is zaai je er gewoon een beetje bij. Gras groeit altijd.

Ligt er aan wat het weer doet Het zal nu nog net beetje uit komen Maar niet echt groeien In de winter staat het gras ' stil '

Het beste is natuurlijk als het zonnetje schijnt en het af en toe een beetje regent.... Waarschijnlijk blijft het nog wel groeien....maar er moeten natuurlijk niet super grote plassen blijven liggen want dan verzuipt het gras. Het is veel gevaarlijker voor je je gras als het een lange tijd niet regent dus opzich kan het geen kwaad.

Als de gehele plek niet onder water heeft gestaan waarbij het graszaad allemaal is weggespoeld dan is er niets aan de hand en zal het gazon in zijn geheel uitkomen. In deze tijd van het jaar zal het allemaal wat trager gaan dan hartje zomer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100