Hoe kan ik het beste/goedkoopste mijn tuin opknappen in september?

Ik wil graag mijn tuin opknappen. Hij staat nu nog vol met onkruid.
Welke planten kan ik er nu het beste inzetten zodat ze de winter doorkomen? En wat is de goedkoopste oplossing zodat het er toch een beetje leuk uitziet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het beste wacht je tot volgend jaar met wat planten; waarom? Het onkruid dat nu in je tuin staat heeft gebloeid en er vallen zaden af die weer zullen ontkiemen. Het beste is zo snel mogelijk de tuin onkruidvrij maken en die planten bij het GFT te doen. Hark de tuin aan en maak het voor de aanwezige onkruidzaden zo makkelijk mogelijk te ontkiemen, het is nu nog warm genoeg. En schoffel elke week het onkruid om en gooi het weg. Zo heb je begin volgend jaar zo weinig mogelijk opslag van onkruid. Afhankelijk van of het allemaal tuin is of ook een stuk gazon is kom je dan met een paar pakjes bloemzaad naar keuze al heel ver.

winterviolen kunnen geplant worden half september, ze zijn in veel vrolijke kleuren verkrijgbaar. En zeker niet duur. http://www.greenfingersonline.nl/tuin_nieuws/verzorging_winterviolen http://www.tuincentrumoverzicht.nl/nieuws/557/warme-kleuren-met-winterviolen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100