Hoe lang moeten deze tomaten nog voordat ze rijpen?

Ik heb wat tomaten in me tuintje (zie foto) ik vraag me af hoe lang het duurt voordat deze rijpen. Deze zijn de grootste die ik heb, de rest is deze maat of kleiner. Dus dat betekent dat ze OF bijna uitgegroeid zijn OF de meeste nog aan het groeien zijn. Het betreft romatomaten (zoals jullie wellicht vd foto kunnen afleiden).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voordat de tomaten rood worden kan nog wel 3, misschien wel 4 weken duren. Voorwaarde is wel dat ze afgedekt worden met een dakje er boven van bijv. plastic, zodat er geen regen op de plant kan vallen, want anders wordt eerst de plant zwart en daarna alle tomaten, want dan zit de aardappelziekte oftewel de phytophtera in de planten en worden alle tomaten rot en zwart. Als er nu al iets te zien is van deze ziekte, dan moeten de zieke tomaten en plantendelen worden verwijderd.

Als we een warm/zonnig najaar hebben kunnen de tomaten binnen 7 dagen rijpen. Bij een slecht najaar zullen de planten/vruchten eerder rotten en vatbaar zijn voor ziekten/schimmel. U kunt dan wel de grootste tomaten op de vensterbank leggen. Deze kunnen dan af rijpen/rood worden.

Nou, dat is pas leuk, ik heb dezelfde en zou jou om ervaring willen vragen... Ik zie nog geen enkel rood glansje dus nog even geduld en als je de afgelopen dagen met het gebrek aan felle zon neemt, dan moeten we nog even wachten, want dit gaat wel even duren. Tomaten hebben veel zon nodig, hebben ze eenmaal een kleurtje, dan kun je ze op een gegeven moment plukken en op een bord laten "rijpen" oftewel "roder worden" in de vensterbank, doe ik trouwens ieder jaar. Mijn eerste "Roma"-tomaten heb ik met een rottende onderkant geplukt door gebrek aan genoeg zon vrees ik. Het duurt dus nog een paar weken, helaas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100