Hoe kan je duiven weghouden uit de moestuin?

Er is wel al eens zo'n vraag gesteld, maar ik vraag me af of er nog andere mogelijkheden zijn. We zien het bvb niet zitten om de ganse dag de wacht te houden met een waterpistool. En we hebben hier wat te veel duiven zitten en ze blijven want het is lekker in onze moestuin. Er is al veel van de groentenplantjes afgedekt met gaas, maar hetgeen nog niet afgedekt is, ja dat is voor hen feest. Het is een vrij grote moestuin, dus met afdekken kunnen we zo'n beetje bezig blijven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vooral houtduiven zijn gek op vers groen, dus toppen van kool, sla e.d. Het plaatsen van rood/witte linten helpt bijna altijd. ( tuincentra/ plantenwinkels/ tuinwinkels.) Dus span ze over de jonge planten heen, een meter boven de grond, hoe langer de linten, hoe meer ze bewegen in de wind. Ophangen van oude CD tjes aan een draadje in de wind, wil ook vaak helpen.

Ik heb achter mijn huis een gewone tuin en een moestuin. In mijn gewone tuin hangt voldoende voer voor tuinvogels. Zodoende hebben ze in de moestuin niets meer te zoeken.

als je een hond hebt, laat die de moestuin bewaken. s'Nachts eten duiven niet dus kan je hond rustig thuis slapen. Ervan uitgaande dat je een hond hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100