weet iemand hoe ik het doek van een tuin parasol kan reinigen?

Het is een grote parasol die je open moet draaien en het is geen katoen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het doek kun je op 40 graden wassen (als het geen katoen is) in de wasmachine. Bol vloeibaar wasmiddel erbij en een schep Vanish. Vervolgens nog eens gedraaid met de Harmisol erbij, om het vuil en waterafstotend te maken. Het resultaat: een mooi schone parasol. Toegevoegd na 2 minuten: Op deze site staat beschreven hoe je het beste Harmisol in de wasmachine kunt gebruiken: http://www.drogist.nl/shop/huishouden/textiel-kleding-en-leer/textiel-spray-waterafstotend/harmisol-vloeibaar-waterafstotend-200ml/356424367.htm

Ligt een beetje aan het materiaal. Als het een katoenen doek is, dan op de grond leggen en inwrijven met een borstel met biotexoplossing. Laten intrekken en uitspoelen met de tuinslang. Vervolgens een paar dagen open laten drogen. Is het een synthetisch materiaal dan kun je het met de hoge drukspuit schoonspuiten. Wel eerst behandelen tegen schimmel.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/huis-tuin/s...

Van HG bestaat er parasolreiniger, die ben ik ook van plan te gaan halen straks! Zie link voor meer info, kon de tekst niet knippen-plakken.

Bronnen:
http://nl.hg.eu/products/show/id/30/reinigen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100