Hoe en waar zet ik mijn "grootbloemige edelroos (peace)" in de tuin?

Heb 2 rozen gekocht. Er staat echter niets op. Niet hoe hoog ze worden, hoe te snoeien, welke plaats zij prefereren enz.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de peace '(syn.gloria, gloria dei) wordt 1 tot 1,5 mtr hoog. hij wil minstens de helft van de dag zon, een luchtige plaats, neutrale tot lichtzure grond die licht vochtig is, en niet te veel concurrentie van andere gewassen.

Bronnen:
botanica

Deze grootbloemige roos is een forse groeier en staat het liefst in de volle zon, worden tot 1.50 m. hoog. Rozen hebben een hekel aan een zonnige beschutte warme plaats, dan krijgen ze heel snel luizen. Het liefst staan ze op een zonnige plaats waar het lekker door kan waaien. Een roos houdt van de wind. Snoeien vanaf half maart, tot 30 cm. hoog, maar deze sterke roos is minder gevoelig voor te lang snoeien of helemaal niet snoeien. Zorg er wel voor dat de occulatieplaats, dat is de knobbel net boven de wortels, onder de grond komt bij het planten en de wortels het liefst recht omlaag in het plantgat staan. Verders regelmatig mesten en in de winter kalk geven. Doe je alles goed, dan kan deze roos een jaar of 20 mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100