Buxus wordt geel/bruin,waardoor komt dit?

Sinds een tijdje zijn twee van mijn twaalf buxusjes geel/bruin geworden.
Het zijn kleine buxusjes voor in de balkonbakken.
Weet iemand wat hier aan de hand is en waardoor dit komt?[zie foto]

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat je andere buxussen groen blijven, veronderstel ik dat je je buxusjes een goede verzorging geeft: goede bemesting, de juiste buxusgrond, voldoende kalk en de juiste hoeveelheid water. Als dat het geval is, zou het bij die twee een schimmelziekte kunnen zijn. De aantasting begint met bruinverkleuring van de bladeren die daarna verdorren en tijdelijk aan de plant blijven hangen. Je moet eens kijken of er onderaan de bladeren bleekroze schimmelsporen zijn. Dit jaar werd er al vanaf mei schade aan buxussen geconstateerd, waarschijnlijk te wijten aan de zeer warme aprilmaand. De grootste schade gebeurt in de zomer en herfst, vooral bij vochtige omstandigheden. Deze schimmelziektes zijn bij een correcte behandeling echter goed onder controle te houden. Dit product wordt speciaal aanbevolen bij buxusschimmels. http://tuinadvies.be/shop/product.php?id=148

Bronnen:
http://www.tuinadvies.be/buxusziektes_schi...

Een balkonbak is een zeer onvriendelijke omgeving voor planten: Als de zon schijnt droogt de kluit snel uit, en wordt heet. Als de bak geen gaatjes heeft, of te weinig, blijft er water in staan, en rot de kluit weg. De plant staat vol in de wind. Allemaal redenen waarom je plant langzaam wegkwijnt en uiteindelijk kan sterven.

Hebben die van mij ook last van en dit heb ik eerder gehad. Iedere keer met veel en langdurige regen dus dat moet de oorzaak zijn.

Kan het zijn dat er een hond of kat tegen piest

De gele verkleuring van de enkele buxussen kan veroorzaakt worden door - droogte in de wortelkluit - katten die er tegenaan plassen - buxus-spintmijt - het geven van vloeibare mest in de volle zon en op het blad - voetrot door te zoute, te zuren of te natte grond Toegevoegd na 3 uur: Bovenstaande er van uit gaande dat u niet met onkruidverdelger bezig bent geweest en per ongeluk de buxussen hebt geraakt. Anders is dat ook nog een mogelijkheid.

Bronnen:
http://www.jhvdpol-coniferen.com/Buxus/sem...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100