hoe kan ik het beste een vijgen struik stekken ?

afleggen doe ik al , maar kan het ook anders ?

Weet jij het antwoord?

/2500

je neemt een mooie stek, met een knop of vijf er aan, en je zet die in het water. zodra hij wortels krijgt, kan je 'm oppotten. de stek niet in de zon zetten, maar wel licht. succes!

De beste tijd om te stekken is eind winter, dan lukt het vrijwel altijd, maar je kunt ook in de zomer stekken, knip er dan wel de meeste blaadjes af. Je kunt stekken in speciale stekgrond ( met stekpoeder) , maar ook op water. Plaats na het stekken wel een plastic zak over de stekken heen, dan wel uit de zon houden. Er zijn nogal wat soorten vijgen en sommige kan je helaas slecht of niet stekken, dan kan je alleen maar afleggen, maar dat kan je dus al.

Vijgen [Ficus carica] kunnen vermeerderd worden door afleggen, uitlopers en stek. Stekken is de meest gangbare en men neemt die van korte gelede goed rijpe 2 jarige scheuten. Het stek wat we nemen heet tussen stek. Het zijn stukken van 15 cm en het beste is om te stekken met een hieltje. Steek de stekken in het voorjaar in potten met een licht zanderig grondmengsel en zet ze in turf in een verwarmde kas en het liefst indien mogelijk met bodemverwarming. De stekken wortellen snel en planten die zo opgekweekt worden, kunnen al vrucht dragen voor ze 1 jaar oud zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100