waarom groeien mijn zaailingen zo slecht?

het betreft bv geraniums, judaspenning, sla, bonen ,ui aardbei.De aarde is zo'n pakketje die je mengt met 4 liter water en dan heb je een volle emmer aarde.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

verkeerde samenstelling, gewoon in de grond zetten veel water geven en dat herhalen.. niet te diep zaaien

Ik heb ok wel eens dat soort samengeperste aarde gebruikt, ik was ook nniet blij met het resultaat. Misschien kun je bij het verplanten "gewone"tuinaarde of potgrond gebruiken en hopen dat dat beter gaat

naar mijn idee zitten daar niet echt veel voedingsstoffen in. ik zou eens wat vloeibare mest toedienen. is de standplaats verder goed, en staan ze lekker vochtig in het zonnetje?

Normale potgrond gebruiken want daar zit voor ongeveer zes weken voeding genoeg in. Zeker geen tuinaarde gebruiken,dat is voor de tuin. Voldoende vochtig houden en zeker niet te nat. Heel jonge zaailingen zeker niet in de zon zetten, ze verbranden zomaar. Geranium is niet bepaald de makkelijkste om te zaaien. Hebben veel warmte nodig en moet eigenlijk al in Januari gezaaid worden om mooie planten te krijgen in hetzelfde jaar. Sla is net vuil, dat groeit normaliter overal. (en wil ook overal opgevreten worden door beestjes).Succes met het vervolg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100