Kan iemand mij vertellen wat voor een slang dit is?

Wij lopen op de Veluwe en kwamen dit slangetje tegen! weet iemand wat voor slang dit is.....?? Hij is ongeveer 30 cm lang...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weet je zeker dat het een slang was? Want naast de drie hierboven al genoemde slangen soorten komt in ons land ook de hazelworm voor. Deze poot loze hagedis kan ook veel op een slang lijken wanneer je hem vluchtig ziet. In onderstaande bron vind je meer over de hazelworm, hoewel de eerste foto wel wat onduidelijk is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hazelworm

Ik zie geen foto o.i.d., maar op de Veluwe komt de gladde slang voor. Is het misschien die? Toegevoegd na 1 minuut: Het zou ook de adder kunnen zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Adder
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gladde_slang

3 slangen in Nederland De gladde slang: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gladde_slang De Adder: http://nl.wikipedia.org/wiki/Adder De ringslang: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ringslang De adder en gladde slang komen in droge gebieden zoals de veluwe voor. De ringslang vind je eigenlijk alleen in de buurt van water.

In Nederland komen 3 verschillende slangen voor de gladde slang een wurgslangetje, de adder de enige giftslang en de ringslang

Bronnen:
http://mediatheek.thinkquest.nl/~jrd085/ne...

Dat is denk ik een adder

Op de Veluwe leven 3 of 4 slangen ik denk een gladde slang die worden als enige niet zo groot

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100