Gaten in bloempot maken?

Net een grote bloembak gekocht voor mijn oleander. Aanvankelijk was ik blij dat er geen gaten in de pot zitten. De plant zuipt nml als een gek. Maar is het wel goed als het vocht onderin geen kant op kan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Altijd gaten onder in de pot, als je dat niet doet, regent de bak op den duur helemaal vol water. Tegen de tijd dat je dat gaat zien is het te laat en zijn je planten verrot het beste is het als je eenmaal gaten in de pot hebt, er een schotel onder te zetten. Dat is als een plant een keer te droog staat, krimpt de potkluit en onstaat er een kier tussen de pot en de kluit. Geef je dan water, dan loopt het water er zo onder de pot uit en denk je dat hij genoeg water heeft maar het gietwater loopt door de kier naar buiten. Ook even opletten als je er een schotel onder hebt staan, dat je dan bij veel regen de schotel leeg gooit. Nog even iets over de Oleander, het is een zeer giftige plant!!! Ooit heeft iemand er een stokje van gemaakt om vlees te roosteren, dat heeft hij niet overleeft!! Weg houden bij kleine kinderen en puppies. Ik vind het een schande dat een tuincentrum hier niet voor waarschuwt.

Zeker bij een Oleander zorgen dat het overtollige water weg kan lopen. Strooi op de bodem (met gaten) een laag potscherven voor de vlotte afvoer.

Onderin wat stenen, hydrocultuurkorrels of postscherven. Dan staan de wortels in elk geval droog als er wat teveel water in zit.

Absoluut gaten onderin, en hydrokorrels op de bodem, ongeveer 25% van de totale inhoud van de pot. Als potten in de winter buiten blijven kun je de binnenkant, exclusief de bodem, het beste bekleden met bubbeltjesfolie, dan vriest er zelden nog iets kapot.

ik heb dezelfde bakken en heb er grote brokken tempex onderin gelegd zodat er niet teveel zand in hoeft en er luchtruimtes ontstaan voor de wortels ook is dit makkelijk ivm het gewicht als je ze eens wilt verzetten wel een gaatje eronderin maken voor het teveel aan water

natuurlijk gaten maken .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100