Mag ik de uitgebloeide bloemen van mijn venus vliegenvanger plant afknippen??

Ik heb oot ergens gelezen dat als je de bloemen eraf knipt de plant dood gaat. Is dit waar? Of kan ik de uitgebloeide bloemen er gewoon afknippen? B.v.d.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor: De Venus Vliegenval . Als de plant volwassen is zal hij in de lente of zomer vanuit het midden een bloem produceren. Snijd deze bloem af, behalve als je het zaad wilt bewaren, omdat het de plant veel energie kost. Als de plant ouder wordt zullen er meer clusters vormen. Je kunt de plant dan splitsen als ieder cluster goede wortels heeft. Verpot deze clusters in een mix van 3:1 turf : zand.

Bronnen:
www.hungryplants.nl/plantcarenl.

In de lente of zomer krijgen vleesetende planten ook bloemen. Dit kost de plant wel veel energie. Daarom knipt men de bloemen vaak af, behalve als men zaad wil oogsten. Toegevoegd na 5 minuten: Knip nooit de bloemen af ondanks dat deze veel energie kost en daardoor de groei van de plant kan storen. Dit heb ik op wikipedia gelezen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Venusvliegenvanger
http://www.infotalia.com/nld/tuin/planten_...

Als de venusvliegenvanger is bloei staat, dan heeft het al veel energie gekost, of eigenlijk, is de plant groot genoeg om te bloeien, het wel of niet uithalen/ afknippen van de bloem, heeft weinig invloed op de groei van de plant. Toegevoegd na 2 uur: Het plantje Venus Vliegenvanger bestaan meestal uit een kluster van kleine plantjes, slechts een of enkele van die plantjes gaan bloeien, mogelijk dat het bloeiende plantje hierna dood gaat, maar dan zijn er altijd nog de nietbloeiende plantjes over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100