Wie heeft ervaring met kruipende jeneverbes als grasvervanging?

De Juniperus horizontalis is een kruipende jeneverbes. Nu wordt hij nogal een aangeprezen als grasvervanging.
Mijn vraag is, wie heeft er op die manier ervaring mee en kun je er kinderen op laten spelen?
Het zou mooi zijn, nooit meer gras maaien.

Toegevoegd na 16 minuten:
Dit staat in de advertentie;
De ideale gazonvervanger! Deze groenblijvende en kruipende conifeer groeit heel dicht en blijft mooi groen. Nooit meer maaien en u kunt er zelfs op lopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze jeneverbes is een uitstekende plat groeiende conifeer, maar na aanplant moet je toch wel op 3 a 4 jaar rekenen voordat alles zover is dichtgegroeid, dat er geen onkruid meer kan groeien en dan bedoel ik eenjarig onkruid, meerjarig onkruid zoals: distels, zevenblad, kweekgras, kruipende boterbloem enz. komen er gewoon doorheen, nee erger nog je kunt nooit meer schoffelen, spitten of tegen het onkruid spuiten, immers het is dichtgegroeid met de jeneverbes. Dus moet je het er met de hand uittrekken, dus alleen maar meer werk en ergenis!! Er overheen lopen voor een heel enkele keer gaat redelijk, maar er is altijd het risico dat er takken afscheuren. Wil je echt van je gras en onderhoud af, plant dan deze jeneverbessen op ruime afstand, dek nu alle kale grond tussen de planten af met een laag gemalen boomschors ( geen houtsnippers) van 10 cm dik, dit gaat dan ongeveer 7 jaar mee!!! Tegen de tijd dat het schors is verteerd, is ook de jeneverbes uitgegroeid en is er geen onbedekte grond meer. Dit werkt uitstekend, heb hier al 30 jaar ervaring mee.

Je kunt er wel eens een keer over lopen, maar dat is iets heel anders dan het als speelveld gebruiken. Dan gaat het geheid stuk.

wij hebben ze ook jaren geleden bij jeweetwel uit hgom gekocht ze groeien erg langzaam een enkele keer op lopen kan, maar zoals hierboven gezegd kijk ui dat je geen takken afbreekt. meteen maanden groei weg. maar voor kinderen op te laten spelen: niet doen. badje op plaatsen: niet doen (veel te stug en ongelijk). liever maaien. of kunstgras, dat is tegenwoordig ook lekker zacht ne heel mooi, maar wel ERG prijzig.

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100