Mooie glazen koekjespot gekocht alleen van de verchroomde deksel krijg ik pijn in m'n ogen zo hard glimt ie. Hoe krijg ik de deksel mat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zult eerst de glanschoomlaag moeten verwijderen. Je kunt er niet een andere chroomlaag op aanbrengen. Na het verwijderen ( of strippen) van de chroomlaag moet je dan een doffe nikkellaag aanbrengen. Als je dan opnieuw verchroomd krijg je een doffe chroomlaag. Het nikkel eronder is dus bepalend voor de glans of het doffe uiterlijk van een verchroomd voorwerp.

Jif en een groen-geel schuursponsje en rondjes draaien, dan is de glans er zo af.

Mischien kan je met een schuurdoekje gebruiken uit de autoindustrie (schadeherstel)

Ik zou voor het staalborsteltje gaan :-D, het enige probleem is dat je dan wel lelijke krassen krijgt op de deksel, wellicht kun je een schuurmachine gebruiken (mouse). Dat maakt het wat egaler. S6

ik denk met een fijn schuurpapier, zo krijg je denk geen of lichtte krassen, misschien het proberen waart, dit doen ze tenslotte ook met RVS om het mat te krijgen succes!

Ik zou 'm heel goed ontvetten en dan spuiten met matte blanke lak... Lukt dat toch niet, dan poets je het er zo weer af...maar waarschijnlijk werkt dit wel.

ik werk met kinderen ik zou zeggen: laat de kinderen ermee spelen die zijn niet voorzichtig binnn een week hebben ze hem al een gedeelte mat ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100