Hoe vaak en hoe veel water moet je een Beaucarnea (kamerplant) geven?

Andere namen voor Beaucarnea: Nolina, Olifantspoot, Flessenplant.

Toegevoegd na 51 minuten:
Liefst antwoord van een ervaringsdeskundige. Op internet staan vele antwoorden en vaag; daar heb ik niks aan.
Mijn Beaucarnea heeft bruine punten aan de bladeren die ik er steeds afknip.... maar onderhand blijft er niks meer aan blad over en ik vrees, dat ik niet goed water geef.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weinig water vooral in de winter. Een plant als deze zou ik zelf maximaal 1x per week een beetje water geven en nog liever 1x per 2 weken wat meer. Als je vaak een klein beetje water geeft geef je ongemerkt toch veel meer dan bij bijv 1x per 10 dagen een flinke scheut. Ik neem dan wel aan dat je de plant in de link bedoelt.

Bronnen:
http://www.tuinen.nl/artikel/1774/Olifants...

Als je de Jatropha bedoeld die mogen niet teveel water. Anders gaat de knol rotten. Heb hem in de jaren 70 gehad en dat is mij toen verteld. Geeft wel enorm mooie en veel bloemen. Die van mij heeft zich trouwens dood gebloeid. Bloemen bleven maar komen en toen is hij kapot gegaan. Toegevoegd na 2 minuten: Nog even een bijkomstigheid het water bevind zich in de knol.

mijn beaucarnea krijgt ook soms bruine bladeren aan de onderkant, maar vormt aan de top steeds weer nieuwe bladeren. hij staat in een lichte onverwarmde kamer op het zuiden, waar het in de zomer goed warm kan zijn. in deze tijd van het jaar krijgt hij wekelijks een slokje; niet te veel, tussen het gieten door krijgt hij de kans om op te drogen. in de zomer hou ik 'm licht vochtig en krijgt hij iedere twee weken wat pokon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100