schilderijen ophangen

Kunnen 2 verschillende stillevens mooie donker kleuren ( fruit ) beter onder elkaar worden gehangen, met een ruimte van 100 cm er tussen, of ieder apart in de ruimte van de kamer ?
Muur is 125 cm breed.
Schilderijen zijn 40 cm hoog en 50 cm breed

Toegevoegd na 27 minuten:
ik bedoel 10 cm er tussen !!!! :-)))

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In ieder geval naast elkaar en als het even kan op ooghoogte, dat kijkt het meest rustig. Als je ze onder elkaar hangt moet je voor het ene schilderij naar beneden en voor de ander naar boven kijken, dat kijkt niet prettig. De gemiddelde ooghoogte is 150 a'160 cm. Maar het is ook nog afhankelijk van waar de meubels staan, kijk even op de site.

Bronnen:
http://www.decoretteamstelveen.nl/workshop...

Persoonlijk zou ik de schilderijen naast elkaar hangen, omdat ze samen een eenheid lijken te vormen. Maar het muurtje is in dit geval wel erg krap en zou ik ervoor kiezen om een schilderij elders in de kamer te hangen. Of beide naast elkaar op een andere muur als dat een optie is. Een schilderij op ooghoogte vind ik het mooiste, onder elkaar lukt je dat voor een van de twee niet.

Boven elkaar met een meter ertussen lijkt mij een vreemd gezicht. Je kunt ze op zo'n smalle muur (1,25 meter) best boven elkaar hangen, maar ik zou er eerder 10 centimeter tussen laten.

Dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Ik zou ze naast elkaar hangen, met de ruimte goed verdeeld over de 125 cm. Ik denk dat als je ze onder elkaar hangt met een meter ertussen, òf de bovenste te hoog hangt, òf de onderste te laag, zodat beide schilderijen niet zo goed tot hun recht komen, en je bovendien of moet bukken of op je tenen moet staan om ze goed te kunnen bekijken.

Ik zou ze toch naast elkaar hangen, dat lijkt mooier en het is dan 1 geheel, maar een meter ertussen is best veel dan is het effect weg. Ze zijn allebei even groot, dus is het wel estetisch verantwoord om ze bij elkaar te hangen. Onder elkaar zou je kunnen doen in een hoge hal of trapgat. Ik zou de ruimtes die over zijn, na aftrek van de breedte van de schilderijen in 3 gelijke centimeters verdelen, dan hou je het rustig.

Persoonlijk zou ik ze ook naast elkaar en niet onder elkaar hangen. Zo komen de schilderijen beter tot hun recht en door ze op ooghoogte te hangen komen ze als het ware op natuurlijke wijze in het blikveld van de kijkers. Bekijk ook eens onze website hierover.

Bronnen:
Acaza - Schilderijen ophangen
http://www.acaza.be/blog/kaders-profession...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100