Wie weet hoe deze plant heet en waar die te koop is? (citroenplant ofzo), zie uitleg hieronder.

als je de plant een beetje schud dan ruikt het helemaal naar citroen, ik dacht een beetje lichtgroene bladeren, en die zijn zacht, maar dat kan ook anders zijn. Als tiener hadden we die thuis en ik zou ze nu ook graag hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij doel je op de Pelargonium citrosum, oftewel de citronellaplant. Waarschijnlijk is deze te koop bij tuincentra. Toegevoegd na 4 minuten: Inderdaad wordt deze ook wel "citroen geranium" genoemd.

Dat is zekerweten de limoenplant.

Ik denk dat je de citroengeranium bedoelt. In de jaren '70 was deze hardstikke hip, en hielp (helpt) ook tegen vliegen. Toegevoegd na 42 seconden: Zijn gewoon te koop bij het tuincentrum.

Deze plant heet Pelargonium graveolens, inderdaad bij ons bekend als Citroenplant. Je kunt ze kopen bij tuincentra als binnenplant, maar ik geloof niet, dat ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn. http://nl.wikipedia.org/wiki/Pelargonium_graveolens

Het zal inderdaad de citroenplant zijn en die heb ik vorig jaar bij een bloemist besteld. Het duurde een week of 6 voor die ze kon krijgen. Omdat het een ouderwetse plant is, is er moeilijk aan te komen maar niet onmogelijk.

Dit is 'm! Zoals gezegd de Citroen Geranium, bloeit en geurt uitbundig. In zuidelijker Europese streken kan je d'r soms inklimmen......!

Misschien citroenmelisse?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100