onze droger droogt niet goed en ruikt heel muf (vies) wat kan dat zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een aantal dingen; * het verwarmingselement kan doorgebrand zijn, waardoor de lucht niet meer (voldoende) verwarmd wordt. * het pluizenfilter kan verstopt zitten, waardoor er geen voldoende drooglucht ventileert. *de afvoerslang kan verstopt zitten, waardoor er geen voldoende drooglucht ventileert. *de condeswaterafvoer (bij een condensdroger) kan verstopt zitten, waardor het gecondenseerde water niet voldoende wordt afgevoerd. * de luchtventilator is kapot of draait te langzaam of is vervuild, waardoor er geen voldoende drooglucht ventileert. * de condensor kan vervuild zijn. Algehele malaise dus.

Misschien een goeie schoonmaakbeurt nodig? De condensor vervuild? Draait de trommel wel, aandrijfriem kan kapot zijn of slippen.

misschien de afvoer slang eraf halen en schoonmaken vaak hoopt zich er veel stof in op en kan hij de condens niet meer kwijt en droogt de droger niet meer

Soms is een filter van buitenaf moeilijk zichtbaar en/of toegankelijk, omdat de droger met behulp van een koppelstuk op de wasmachine is geplaatst. Dat is een ander filter dan het filter dat aan de binnenzijde van de deur is geplaatst. Over een hoe oude of jonge droger gaat het hier en hoeveel droogbeurten heeft deze gedraaid?

Bronnen:
Ervaring en gebruiksaanwijzing droger

filter vervuild of verwarmingselement defect, zijn de meest voorkomende dingen Toegevoegd na 1 minuut: voor beste analyse even een monteur inschakelen, lijkt me het beste als je er zelf weinig verstand van hebt, succes ermee

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100