zouden kranen/deurknoppen bij toiletten in restaurants ed ook weleens worden schoongemaakt?

in hele chique hotel/restaurants gebeurd dat waarschijnlijk wel, maar in de cafetjes en eetcafe'tjes betwijfel ik het. Eigenlijk kunnen we dan toch beter onze handen nog niet eens wassen, want de kraan zal waarschijnlijk nog meer bacteriën op zitten en je moet hem toch weer terugdraaien etc......dus dan is het allemaal voor niks, niet?

Toegevoegd na 1 uur:
het gaat hier niet om smetvrees oid want daar heb ik totaal geen last van, het is gewoon dat ik me dit afvraag en of we dan beter gewoon niet onze handen helemaal niet meer kunnen wassen ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De schoonmaak en desinfectie moet gebeuren volgens de richtlijnen van de HACCP. Er moet altijd een reinigings checklist in de toiletruimte hangen, waarop staat aangegeven wanneer de laatste reiniging is verricht. De horecaexploitant is verplicht dit op te hangen. Bij niet naleving van deze regel kan een stevige boete- en bij herhalingen van deze fout zelfs tijdelijke sluiting van het bedrijf volgen. Dus eigenlijk hoef je niet zo bang te zijn voor besmetting, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat er iets "fout"gaat , kort nadat de laatste reinigingsbeurt is gedaan. Kanen en deuropeners zouden automatisch moeten zijn. Maar dit is in vele bedrijven ( nog) niet ingevoerd, vanwege de hoge kosten. Een ander punt is, dat wij kleine besmettingen gelukkig nog wel aankunnen door ons eigen afweersysteem. Als we in een bacterievrije omgeving zouden leven en af en toe geen kleine besmetting meer zouden oplopen, zouden we nergens meer tegen kunnen, en heel vaak ziek of beroerd zijn, omdat we geen antibacterieen meer aanmaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100