Hoe was sorteren?

Ik steek donkere was bij bij elkaander en de witte was. Maar al die andere kleuren zoals rood, geel, blauw, was ik allemaal per kleur uit. Klopt dit of kan dit anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wassen in de wasmachine: Donker gekleurde was: Wassen op een synthetisch of katoen programma op 60 graden, 3x spoelen, 1400 toeren centrifugeren, mag allemaal in de droger. donker gekleurde badhanddoeken, handdoeken en washandjes donkere keukenhanddoeken, theedoeken en vaatdoekjes donker ondergoed, sokken en babyrompertjes donker beddengoed: hoeslakens, dekbedovertrekken, kussenslopen Lichter gekleurde was (niet wit): Wassen op een synthetisch of katoen programma op 60 graden, 3x spoelen, 1400 toeren centrifugeren, mag allemaal in de droger. lichter gekleurde badhanddoeken, handdoeken en washandjes lichte keukenhanddoeken, theedoeken en vaatdoekjes licht ondergoed, sokken en babyrompertjes licht beddengoed: hoeslakens, dekbedovertrekken, kussenslopen Witte was: Wassen op een synthetisch of katoen programma op 95 graden, 3x spoelen, 1400 toeren centrifugeren, mag allemaal in de droger. witte badhanddoeken, handdoeken en washandjes witte keukenhanddoeken, theedoeken en vaatdoekjes wit ondergoed, sokken en babyrompertjes wit beddengoed: hoeslakens, dekbedovertrekken, kussenslopen, moltons Donkere kleding: Wassen op een synthetisch programma of een programma voor donkere kleding op 40 graden, 3x spoelen, 1200 toeren centrifugeren, mag niet in de droger. donkere spijkerbroeken en andere soorten broeken donkere shirts, hemdjes, blouses / overhemden donkere rokjes donkere truien, vesten en jasjes Lichte kleding: Wassen op een synthetisch programma op 40 graden, 3x spoelen, 1200 toeren centrifugeren, mag niet in de droger. lichte spijkerbroeken en alle andere soorten lichte broeken lichte shirts, hemdjes, blouses / overhemden lichte rokjes lichte truien, vesten en jasjes

Eerste keer apart wassen, daarna samen. Zelfs uitsorteren licht-donker is meestal niet nodig.

Dat kan anders. Wit was je inderdaad apart. Maar, wit met een print kan er gewoon bij. De print mag namelijk ook niet uitlopen op bijvoorbeeld het shirt zelf. En, krijg je de witte was niet gevuld (klein huishouden) kun je er ook hele lichte kleuren bij stoppen, bijvoorbeeld heel lichtgrijs. Donker doe je ook in één keer: Zwart, donkerblauw, antraciet, donkergroen….. Gaat prima. Rood, oranje, paars (heel donker kan ook bij de was hierboven) gewoon bij elkaar. Maar, is het een nieuw stuk, was het dan eerst op bijvoorbeeld de hand. Is het al vaak gewassen, gebeurt niks. Tenslotte, mijn moeder is alleen en gebruikt altijd een Color catcher bij de was. Ze was alles samen en de kleuren gaan echt in het doekje zitten. Bedenk ook dat alleen een rode sok bij de witte was veel invloed heeft: alles wordt roze. Geldt ook voor andere kleuren bij de witte was. Als je deze was maar goed scheidt. En je moet ook letten op de temperatuur. Krimpen van een wollen trui (lijkt nu een baby truitje) komt door de temperatuur. Dus zit er bij de witte was een wollen stuk: lage temperatuur. Veel kan er niet misgaan bij niet alles op kleur scheiden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100