Hoe krijg je inktvlekken uit (witte) kleding?

Ik ben zo handig geweest om mijn uniform te wassen met een pen en notitieboekje erbij... Overal papier en inktvlekken op mijn uniform. Ik heb het nog niet gewassen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Inspuiten met deodorant..in laten trekken.. wassen Of met melk insmeren/ deppen en daarna wassen. Klinkt gek, maar t werkt echt. Niet te lang wachten hoor.. hoe meer t intrekt hoe groter de schade Succes! Gee Toegevoegd na 1 minuut: ps.. er zijn natuurlijk altijd nog van die vlekverwijders te koop.. kleine flesjes, speciaal voor inkt.

Een tijdje de vlek in de melk laten staan en daarna gewoon wassen.

Als het uniform helemaal wit is zou ik hem gewoon met bleekwater behandelen. Op de vlek bleekwater spuiten en dan een nachtje in een teiltje laten weken. Ik heb zo al heel wat witte kleding weten te redden... Ook als ze wat grauwer waren geworden na het wassen.

Uit oma weet raad: Er zijn een aantal huismiddeltjes bekend. Je kunt proberen wat het beste werkt: Deppen met koffiemelk tot de vlek verdwenen is, daarna wassen. De vlek behandelen met spiritus, daarna goed uitspoelen. Ook kun je de vlekken behandelen met anti-roos shampoo. Dit schijnt soms ook te helpen. Als deze tips uit de categorie 'baat het niet dan schaadt het niet' niet werken, kun je naar de drogist gaan en daar een speciale vlekkenverwijderaar voor inktvlekken kopen.

Bronnen:
Oma weet raad

Je zegt dat je het met pen en al hebt gewassen. Ik ben bang dat het er dan niet meer uitgaat. Wat je wel kunt proberen is afwisselend deppen met alcohol, wasbenzine en spiritus. Daarna wassen. Er is ook een vlekkenverwijderaar in de handel tegen inkt en ballpointvlekken. Bij goede drogisterijnen verkrijgbaar.

Ik ben bang dat het niet gaat lukken, maar de grootste kans heb je met ossegal-zeep. Eerst even nat maken, dan flink aansmeren! (dan in de wasmachine) Met ossegal zeep heb ik de gekste vlekken er al uitgekregen, maar ik heb inkt nog nooit geprobeerd.. Succes!

Ik heb bij een wasserij gewerkt en inkt vlekken krijg je er niet zomaar uit helaas,....

En als bovenstaande tips niet werken, probeer het dan eens met zo'n oxi-product. Maak een papje met dat poeder en wat water, flink in laten werken en je hebt zomaar kans dat het eruit gaat. Ik keek ervan op dat vieze olievlekken eruit gingen! (op een zeer lichte linnen broek)

Bij het kruidvat bestaat er een middel tegen inktvlekken, bloedvlekken, fruitvlekken en nog veel meer. Zijn wondermiddelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100