Hoe kan je aluminium platen weer schoon krijgen?

De boorden aan mijn keuken bevatten roestvlekken van de schroeven en zijn enigszins doffer geworden. Het lijkt geen vuil te zijn.

Hoe krijg je aluminium het beste weer schoon? Het hoeft niet nieuw te worden, maar als er middeltjes zijn loont het de moeite om de schroeven te vervangen door RVS schroeven en de boorden schoon te maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Innosoft B570 is een speciale dieptereiniger die oxiden c.q. roest verwijdert van roestvast staal. Innosoft B570 is een witte viscose vloeistof op basis van organische zuren en oppervlakactieve stoffen zonder schuurmiddel met een pH van 3. Het is geschikt voor intensieve reiniging van gecontamineerde oppervlakken zoals vliegroest en andere roestige plekken die ook wel theevlekken worden genoemd. Het is beslist geen beitsmiddel en tast de oxidehuid van het metaal dus niet aan. Innosoft B570 is daarom zacht voor metaal maar zeer hard tegen oxiden en vuil. Het unieke van dit middel is dat het organisch is en daarmee ongevaarlijk voor mens en milieu. Hierdoor is Innosoft B570 zelfs geschikt om apparaten te reinigen die in de levensmiddelensector worden gebruikt. Hoewel Innosoft B570 primair ontwikkeld is voor roestvast staal blijkt het middel ook bijzondere prestaties te leveren op metalen zoals koper, aluminium en zelfs op gewoon staal. In het laatstgenoemde geval dient men geen Innoprotect te gebruiken. Bekende witachtige corrosiepokken op aluminium kunnen derhalve ook effectief met dit middel verwijderd worden. Om u een beeld te geven hoe uniek dit middel is, nodigen wij u uit om het fotoboek te bekijken. Hier ziet u hoe met behulp van Innosoft roest verwijderd wordt van objecten waarvan men dacht dat ze nooit meer roestvrij te krijgen waren. Toegevoegd na 45 seconden: http://www.emergometal.nl/b570.html

Ha, die Som; Mijn keukenleverancier kon daarvoor spuitbussen leveren met een reinigingsmiddel waarmee tegelijkertijd oppervlakkige roest of corrosie kon worden weggewerkt. Merken weet ik even niet, maar informeer eens bij je eigen keukenboer.

Ga eens naar een auto onderdelen shop, daar verkopen ze spul om aluminium velgen schoon te maken, daarmee lukt deze klus ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100