Hoe krijg je het kringetje uit de wc-pot?

Ik heb al flink geschrobt, met cloor, schuurmiddel en schuursponsje maar het zit er nog.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is waarschijnlijk kalk, dus kalk verwijderaar heb je nodig on dit weg te krijgen. HG werkt meestal prima.

dat kringetje is kalksteen, je gebruikt de verkeerde middelen. beter is warme azijn er in voor de nacht, en in de ochtend borstelen en spoelen. je zal dit meermaals moeten herhalen is mijn ervaring; het is niet 1-2-3 weg.

Met HG blauw is het zo weg.

Cola wil ook nog weleens helpen. Koop een fles van het goedkoopste merk en gooi die voor het slapen gaan in de pot. De volgende ochtend (of eerder natuurlijk als je 's nachts moet) doortrekken. Verder gebruik je zoals eerder hier gezegd een verkeerd soort schoonmaakproduct. Gebruik hun adviezen.

Een tablet om kunstgebitten te reinigen, of een vaatwastablet werkt ook uitstekend bij kalkaanslag in de wc pot. Laat dit een nacht staan en de volgende dag is de aanslag van de pot verdwenen. Erg vuile plekken in de wc pot kan je verwijderen door ze te behandelen met een mengsel van borax en citroensap. Laat dit even intrekken en borstel daarna de vieze plekken weg. Als er zwarte aanlag in de wc pot zit, kan je deze gemakkelijk verwijderen door er kokend water over te gieten. Daarna op de gebruikelijke wijze schoonmaken Meer lezen: http://www.poetsadvies.nl/schoonmaken/toilet/wc-pot#ixzz1xyzvvYX

Vooral geen schuursponsjes en schuurmiddel gebruiken. Doordat het porselein ruw wordt van dit soort middelen blijft de kalk beter hechten. Voor nu zou ik het proberen met een ontkalkingsmiddel.

Er is wel een middel voor en dat is zoutzuur . Maar pas op het is gevaarlijk spul voor je huid ogen etc. Maar het werkt wel. Toegevoegd na 2 minuten: Wel niet teveel en te dikwijls want het tast het glazuur aan en dat is nog lelijker.

misschien is de pot heel oud en dus jaaaren gebruikt dan duurt het verwijderen langer ik had om een nieuwe pot gevraagd en die hou ik al 20 jaar als nieuw alleen wonen is héérlijk

Cillit bang tegen vuil en kalk doet wonderen . Het gaat makkelijk en snel

WC-tabs van het Kruitvat. Werkt als een tierelier. Ze kosten maar maar 1-euro-zoveel. Toegevoegd na 1 minuut: Ik bedoel Kruidvat met een d.

Je moet eerst het water wat altijd blijft staan er uit scheppen. Ik gebruik altijd een plastic bekertje en draag handschoenen. Als het water er uit is, kan je aan de slag met een ontkalker en een sponsje. Ik heb idd wel eens een schuursponsje gebruikt en kreeg toen allemaal kleine krasjes. Die kreeg ik er weer uit met Staalfix. (wat je normaal gebruikt voor RVS)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100