Wie weet een echt goed (huin-tuin-keuken) middel om de voorruit van de auto schoon te maken en houden? Er zit nu na elke wasbeurt een vettig laagje op

En die komt weer aan de wissers en dus trekken die weer strepen..etc etc.. ik gebruik geen wax op de auto dus dat is het niet en ik heb alle mogelijke reinigingsmiddelen al gehad..maar het lijkt de raam alleen maar vetter te maken..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je voorruit wordt weer blinkend schoon met water en zout. Wat ook goed helpt is de voorruit schoonmaken met een spons met lauw sodawater en wrijf daarna de voorruit droog met krantenpapier. Succes!!

Geen glassex of dat soort rommel gebruiken, maar gewoon heet water met spiritus. Ook de ruitenwisserbladen goed schoonmaken. EN zorg er voor dat het ruitensproeierreservoir gevuld is met echte ruitenwisser vloeistof.

schoonmaak azijn

Met een doorgesneden rauwe aardappel en napoetsen met een krant.

water en spiritus zoals al gezegt, maar ik doe ook spiritus in de tank van m,n ruitensproeier, en dat werkt tussendoor ook perfect.

Met de speciale reinigingsdoekjes voor autoramen, die elke goede wasstraat heeft, en ook kun je ze bij iedere benzinepomp wel kopen. Die zijn daar speciaal voor: ontvetten, streeploos schoon maken plus je ramen beslaan gelijk ook minder snel als het vochtig weer is, zoals nu.

Ik gebruik altijd een mix van spiritus, afwasmiddel, en water gebruik dit al jaren en nooit problemen mee gehad, swinters doe ik gewoon wat meer spiritus erdoor tegen het bevriezen. kijk anders ook ff op onderstaande links, voor de "recepten en verhoudingen, de onderste 2 is hoe ik het maak. Toegevoegd na 1 minuut: Lees trouwens ook in het citroen forum dat die persoon er gewoon glassex van de lidl ingooit, maar kan me niet voorstellen dat dit nou zo goed is...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ruitenwisservloeistof
http://www.vuljespaarpot.nl/ruitenwisservl...
http://www.zuinig.info/besparen.php?num=2

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100