Onderkant van witte wc bril verkleurt geel. Hoe wit te krijgen?

Doekje erover met wc eend werkt niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

#niet schuren# (jif, schuurspons etc) dan wordt het oppervlak ruw waardoor er nog makkelijker bacterien en nare vlekken zich kunnen hechten op het ruwe oppervlak als het urinezuur is kan je het met ontkalker eraf krijgen. opspuiten, in laten trekken, met zachte kant van het sponsje poetsen en afnemen met water/sopje. geen heet water gebruiken aangezien de eiwitten zich dan gaan vastzetten. (handwarm of lauw water) werkt het niet in 1 keer kan je het herhalen. is het eenmaal schoon van is voorkomen de oplossing. als het geel is door de verkleuring (zonlicht) krijg je het er niet af.

Een schurend product zoals cif zal beter helpen, een ander redmiddel is de vaatwasser. (voor de rest wel leeg...) Toegevoegd na 3 minuten: Grote ps : Als het een houten bril is , NIET in de vaatwasser, hij zal het vocht absorberen.

Je kunt het proberen met Glorix, goed lang in laten werken, maar ik heb de ervaring dat eenmaal verkleurd kunststof nooit meer wit te krijgen is, dus misschien tijd voor een nieuwe?

Jif met bleek

Het enige dat daarvoor helpt is Cif Cream.

Je kunt het beste een nieuwe kopen. Veel schoner zal het niet worden door al die poets middelen. Een nieuwe kan je zo halen bijvoorbeeld bij de blokker voor 19.95.

Schoonmaken met nagellakremover zonder aceton wil ook nog wel eens helpen bij vergeling van plastic.

Een bril kun je eraf halen als het goed is. Als je een bad hebt of zo'n grote plastic wasmand die ze bv bij de action verkopen hebt kun je de bril een nachtje of in soda water leggen, of in chloor water. Na een nachtje weken zou die wel weer wit moeten zijn.

meestal met gloor dat doe ik op het werk ook of de wc brileraf halen en in een emmer met gloor zetten paar min en doen goed na spoelen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100