Misschien kun je een schuursponsje op een dusdanige grootte knippen dat 'ie door het gleufje past. Vervolgens kun jij bijvoorbeeld de achterkant van een mes er op zetten, om het sponsje makkelijk heen en weer te schuiven. Op die manier moeten de aangekoekte kruimels wel loslaten.
Kruimels kun je er zo uitschudden, daarvoor zou ik geen speciale toeren uit halen.
Maar soms vallen er ook van die klonterig stukje kaas e.d. naar beneden en dat is niet zo fris.
Mijn eigen broodrooster heeft een bodem die je makkelijk met een kruiskop-schroevendraaiertje los kunt schroeven. Dat doe ik eens in de zoveel tijd, dan maak ik het onderplaatje schoon, maak die weer goed droog en schroef hem weer vast.
Ik heb zo'n broodrooster met brede gleuven waar met gemak een dubbele boterham in past. Daar doe ik dan een dubbele boterham in met veel kaas (en vaak ook kruidenboter) Ik krijg trouwens echt honger nu, ik ga maar eens even een tosti maken! (in mijn broodrooster dus, die ik overigens echt weer eens goed moet schoonmaken ;)
Stekker eruit halen, ondersteboven houden, kruimels eruit schudden en daarna eventueel de stofzuigerslang erop zetten. Het apparaat moet dan natuurlijk wel goed droog zijn.