Kan ik een donzendekbed wassen in de was machine?? Men een paar tennis ballen ofzoiets in het dons te verdelen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat zal niet gaan. Als het nat wordt, dan vomt het dons 1 grote bonk die enerzijds de balans van je wasmachine kan verstoren en anderzijds ervoor zorgt dat je dekbed nooit meer zal zijn als voorheen. Toch even naar de stomerij brengen.

Dat kan alleen als op het etiket staat dat je het mag wassen. Niet alle donzen dekbedden zijn machine wasbaar. Als het er niet op staat, dan zou ik het zeker niet riskeren. Of je moet bereid zijn een nieuwe te kopen, dan kun je het natuurlijk uitproberen.

Die van ons mag op 60% en ook in de droger, en daar komt hij heerlijk zacht weer uit. Het staat er inderdaad wel op, maar ik doe het ook met de donzen dekbedden en kussens waar het niet op staat en dat gaat goed. Maar dat is, zoals hierboven staat, wel een risico dat je neemt.

ik doe het ook altijd gewoon in de wasmachine op 30 graden. daarna even in de droger om het dons los te kloppen en daarna lekker laten wapperen op de waslijn. Dan is het weer heerlijk fris! ik heb mijn donzen dekbed één keer naar de stomerij gebracht, maar vond het gewoon stinken toen ik het terug kreeg! tot nu toe is het altijd goed gegaan en is mijn dekbed nog als voorheen. ik heb wel een wasmachine met een 7 kg trommel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100