Hoe maak ik mijn brillenglazen schoon?

Ik heb nu een flesje met "anionische tensiden" - volgens mij is dat niet-schuimende zeep. De opticien raadde aan om, als dat flesje op is, spiritus te gebruiken.

Probleem blijft: ik krijg de aanslag wel weg, maar er zijn onzichtbare strepen. Daar merk ik normaal gesproken niets van. Maar als ik 's nachts naar een straatlantaarn kijk, of naar de lichten van een tegemoetkomende auto, zie ik vertikale "stralen" uit die lichten komen die de rest van het beeld "vervuilen".

Als ik de glazen met vertikale bewegingen poets, worden die lichtstralen horizontaal.

Hoe maak ik mijn bril zodanig schoon, dat die "stralen" er niet meer zijn?

De glazen zijn van ontspiegeld glas met hoge brekingsindex.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik doe dat altijd onder de kraan, lauw-warm water en een druppeltje afwasmiddel, dat haalt echt alle vettigheid eraf. Goed afspoelen zodat alle zeepresten weg zijn. Verder de druppels van je glazen afblazen en de rest drogen met een schone (!) doek.

met een doekje

Spiritus is het best... Die strepen ´s nachts komen van de lens zelf en naar mijn menig niet van vuil op het glas, maar door de ontspiegeling... Op de tv zie je vaak 6 hoekige flares op het beeld, het zijn flares... Dat komt door de constructie van het lenzenstelsel van de camera... maar stiripus is het beste...

Ik gebruik altijd de starcleaner 1:20 verdunt in een sprayflacon. Nadeel is wel dat deze voor de consument praktisch niet te krijgen is... Het beste kun je dit gewoon met een sopje van water en een drupeltje afwasmiddel doen. Er is niets dat zo ph neutraal is als afwasmiddel. Daarna goed afspoelen en drogen met een schone drogen microvezeldoek...

Afwasmiddel op m'n ontspiegelde kunststof glazen en afspoelen onder de hete kraan. Afdrogen met een vers T-shirt. No problemo.

Ik zweer bij de brilpoetsdoekjes van de Etos. Streeploos schoon, dag en nacht, heb er altijd een paar bij me. Ik neem aan dat je dit soort doekjes al eens geprobeerd hebt, maar ik zou ze toch eens bij bovengenoemde zaak kopen, baat het niet, schaadt het niet.

Als het snel moet met: LENSCLEAN DISPOSABLE DISPENSERS. En als het zorgvuldiger kan met: vloeibare hand zeep en water.

Weet je zeker dat die 'onzichtbare stralen' geen krasjes zijn? Dan kan je poesen wat je wil maar zul je ze nooit weg kunnen krijgen. En ik zou eigenlijk rondjes draaien tijdens het poetsen, dan zullen de stralen denk ik niet horizontaal of vertikaal staan (dus worden het geen stralen maar kleine puntjes en heb je er geen last van)!

water met een beetje glansspoelmiddel voor de vaatwasser. niet de allergoedkoopste, die van de lidl werkt niet goed op brillen en ramen.

met een beetje afwasmiddel. En dan afspoelen natuurlijk. Minder werk bieden de kant en klare brillepoetsdoekjes bij het kruitvat oid. Maarja, dan heb je weer van die wegwerpdingen en veel afval anzo...

Je kunt het beste je brillenglazen schoonmaken met een microvezeldoekje of een sopje onder de kraan en drogen met een schone theedoek. Geen brilpoetsdoekjes van welk merk dan ook. Daar zitten namelijk houtvezels in en daar krijg je krassen van op je brillenglazen.Mijn opticien heeft me dit verteld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100