Glas snijden in een achterlicht

Ik ben van plan een oud setje achterlichten te bewerken om zelf ronde LED lampen in te zetten.
De buitenkant van deze achterlichten zijn van glas. Daar wil ik ronde lampen in gaan zetten.

Hoe kan ik het beste dit aanpakken? Ik was zelf aan het denken om de ronde gaten eruit te snijden (omdat het glas is) maar waarmee kan ik dat het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoi JacobsIT Het enigste waarmee dit zou kunnen lukken is een simpele glassnijder, maar het is een heel link klusje ! Ik adviseer om het eerst op bv een sloopachterlicht of glazen koplamp te proberen Als eerste zou ik de ronding met een merkstift op het glas zetten, dan schilderstape eroverheen(ruim plakken) De tape schijnt door, dus de ronding is nog zichtbaar.. nu ga je aan de slag met de glassnijder, eerst door de tape, en je voelt meteen als je op het glas komt. Dan heel vaak met de glassnijder over de ronding gaan, en op een gegeven moment (als jij denkt nu is het goed) een klein tikje in de ronding geven net zolang tot het rondje eruitvalt. Iets anders om de gaten mee te maken is er helaas niet, je kan er niet in boren /zagen e.d Maar zijn er voor jouw auto geen LED achterlichten te koop op tuningsite's ? Succes, en laat ff weten of het gelukt is. Groeten Leonard

Ha, die JacobsIT; Ho, stop, wacht! Voor je misschien een paar bijzondere antieke achterlichten gaat versnijden: ik heb ooit op een motorbeurs verlichting gezien voor oude auto's en motorfietsen waarbij een LED-armatuurtje gewoon in de bestaande fitting kon worden geplaatst. Met als voordelen dat je wel het heldere LED-licht had, maar het uiterlijk gewoon behouden bleef. Misschien is dat een mooiere optie, in elk geval een simpele. En anders kun je met LED's ook iets bouwen en het glaasje intact laten. Zie laatste linkje.

Als het achterlicht werkelijk van glas is zal het heel oud zijn en glas is moeilijker te snijden naarmate het ouder wordt. Wat ik van een ervaren schilder/glaszetter heb begrepen is succes bij glas van enkele tientallen jaren oud niet of nauwelijks te realiseren, het scheurt alle kanten op behalve de goede. Toegevoegd na 2 minuten: Er bestaan overigens wel een soort passers met een diamantje waarmee ronde gaten in glas zijn te snijden.

Ik weet niet waar de achterlichten van zijn, maar is het van een auto heb je al grote kans dat je niet meer door de APK zal komen, er moet een E4 keurmerk op staan. Wat je wel eventueel kan doen is naar een erkende zaak gaan van automaterialen en een lampje vragen met LED's tegenwoordig kan men lampjes kopen waar 6/8 leds in verwerkt zitten, dus geen gloeilamp meer. En anders zou ik een kijken op deze site: http://www.ledtuning.nl/catalog/ Ik denk dat je hier wel wat aan zal hebben. Succes !!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100