Bestaan er ook oer-hollandse klompen met stalen neuzen?

Als extra veiligheid voor b.v. stratenmakers. En ter vervanging van schoenen met stalen neuzen. Dat vroeg ik mij af!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. KLompen zijn al sterk genoeg. OP het moment dat je er iets op laat vallen breken ze, en beschermen zo de voet. Als je onbreekbaar wilt, dan koop je schoenen met stalen neuzen.

Voor zover mij bekend mag van de arbo een houten klomp worden gedragen ipv een veiligheidsschoen in dergelijke beroepen.

Klompen fungeren als veiligheidschoenen ze beschermen je voeten zoals veiligheidschoenen dat ook doen

Ik weet niet waar je woont, maar hier in brabant zijn er nog ouderwetse klompenbedrijven die dat voor je kunnen maken. In de omgeving van Sint- Oedenrode heb je zeker een kans.

Met oerhollandse houten klompen heb je denk ik geen stalen neuzen nodig. Die kunnen een aardig gewicht verdragen. Ze hebben vroeger menig keer mijn tenen gered als er een paard op ging staan :) Op de site kan je zien waar de klompen op getest worden

Bronnen:
http://www.woodenshoes.com/De-klomp/CE-keu...

Nee, als klompen een stalen neus hebben zijn ze niet OER-hollands meer

Ik weet niet of die bestaan,maar weet wel een klompenmaker cq handel,die je kan antwoorden! De gebroeders van Vilsteren in Zwolle, merk"Gevavi" Gevavi Schoeisel B.V. Punterweg 1 8042 PB Zwolle, Nederland 038 4213364

Houten klompen geven een prima bescherming. Maar schoenen met stalen neuzen mogen volgens mij niet meer van de arbo. Er zijn nu schoenen met speciale kunstof neuzen en die zijn ook veilig. De reden dat stalen neuzen niet meer mogen is dat als er iets zwaars op valt dan deukt het ijzer in en knelt het je voet af of erger nog de rand van het ijzer kan de tenen afsnijden, bij kunstof is dat veel minder en dat veert altijd weer wat terug in de oude vorm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100