waterleiding in werkvloer of in het zand?

Mijn zwager gaat bouwen en wil uit kostenbesparing een constructievloer en afwerkvloer in 1 keer realiseren zodat ook tevens de zogenaamde beton look als afwerking gerealiseerd wordt.
De loodgieter zegt meteen dat dit niet kan omdat de waterleiding en vloerverwarming meteen daar in gelegd dienen te worden.

Mijn vraag is dus, kan dit echt niet of is het wel mogelijk, maar wijken we af van wat normaliter wordt gedaan?

Ik ben namelijk van mening dat wanneer dit goed wordt uitgevoerd hier een serieuze kostenbesparing mee gemoeid is.

Opbouw zoals ik het wilde doen is zandbed, folie, 10 cm tempex en vervolgens op tegels wapeningsnetten met vloerverwarming op gemaakt en dan met minimaal 4 cm dekking de vloer storten en afvlinderen.

Kan de waterleiding dan samen in die zelfde betonvloer liggen, of moet/kan deze ook onder het tempex in het zand liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Beste Mariboto, Heb je rekening gehouden met de volgende zaken? - vloerverwarming opnemen in de constructievloer is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat het verwarmen van de vloer langer duurt omdat deze dikker is ten opzichte van de traditionele vloerverwarming. Je moet namelijk ook de constructie mee opwarmen. Je vloerverwarming zal hierdoor nog trager reageren dan een traditionele vloerverwarming welke is weggewerkt in de cementdekvloer. - Tegels als afstandhouders is vanwege de open structuur van deze tegels niet goed voor de kwaliteit van je beton. - Te veel dekking bovenop je bovenste wapeningsnet en vloerverwarming zal er voor zorgen dat de kans op scheuren groter word. - Hoe is de aansluiting van de gevlinderde betonvloer tegen de bestaande vloer? Kun je tot de rand vlinderen? - let op de combinatie van waterleiding en vloerverwarming. Deze is niet gelukkig in verband met het opwarmen van je waterleiding in de vloer. Gevaar van legionella. - Je waterleiding en eventuele afvoer, zijn niet te bereiken zonder je gevlinderde vloer te slopen. Mijn advies: op de manier zoals je het voorstelt om te doen, niet doen. Met vriendelijke groet, Robert

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100