Wat is de volgorde van 'handelingen' voor het woonklaar-maken van een nieuwbouwhuis?

Betreft: muren, vloer, plafond, keuken. Wat doe je eerst? Wat is het handigst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om toch maar een antwoord te geven in plaats van een reactie, de volgorde wordt voor een groot deel bepaald door je eigen wensen, het meestal goed om met een thermoskan koffie op een tuinstoel in je nieuwe woning te gaan zitten en een planning te maken. Zoals hieronder ook een reactie is dat eerst behangen en dan vloerbedekking leggen soms lastig kan zijn, hangt dat wederom af van je wensen, een vloer tegelen b.v. kan je beter eerst doen dan behangen, je hebt anders het behang achter de plinten zitten en de kans of vegen op je behang van het voegen, maar met een laminaatvloer kun je rustig eerst behangen. Dat geld ook voor b.v. het schilderwerk, als je de kozijnen nog moet schilderen doe je dat natuurlijk ook voor het behangen, zo heb je minder te besnijden en ben je veel sneller klaar. Dus om een goed antwoord op je vraag te kunnen geven moeten eerst de wensen duidelijk zijn, welke apparatuur wil ik waar hebben, wat komt er op het plafond, de muren en de vloer. Komt er een vaste of vrijstaande keuken in enz.

Er is niet echt een vaste volgorde, maar het handigste is om van boven naar beneden te werken. Dus eerst het plafond sausen etc, dan de muren behangen en verven, en de vloer pas als laatste er in. Als je eerst de vloer doet, heb je kans dat je deze weer vies maakt tijdens andere werkzaamheden. Keuken is ook iets wat meer onder afwerking valt. Toegevoegd na 55 seconden: Beter is het ook om eerst alles te gaan schuren in het hele huis, en dan pas overal verf voor. Anders heb je 1 kamer al geverfd, en komt er weer stof op van het schuren in de andere kamer.

Uit je vorige vraag, herleid ik dat alles al gestuct e.d. is. in principe werk je van boven naar beneden. - plafond schilderen - muren schilderen - keuken plaatsen - vloer plaatsen (tenzij je om de een of andere reden je keuken op de vloer wilt plaatsen, maar dat zou ik afraden). Deze volgorde hanteer je om te zorgen dat je werk niet voor niets is geweest (verf valt naar beneden, dus als je eerst je muren doet, kunnen daar verfvlekken/spatten van het plafond) of dat er dingen beschadigt raken (vloer leggen en dan verven is niet handig).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100