Wat voor grondverf gebruik ik bij de verf van Action?

Action verkoopt een terpetine verdunbare hoogglans verf van het merk Spectrum die ik wil gaan gebruiken om mijn schuurtje (kaal hout) mee te schilderen. Naast deze verf staat in het schap een grondverf (multi grondverf staat erop), ook van Spectrum, maar deze verf is watergedragen.
Kan ik deze grondverf in combinatie met de hoogglansverf gebruiken of moet ik elders de grondverf kopen?
Of kan ik ook zonder grondverf werken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik kan me alleen maar aansluiten bij het antwoord van Nixter76. Zeker voor buitenverf is het van belang dat je goede verf koopt, anders ben je volgend jaar weer aan het werk. Maar mocht je toch met de verf van de Action aan de gang gaan dan het volgende: - Kaal hout moet altijd gegrond worden. - Zoveel mogelijk (eigenlijk altijd) van dezelfde soort verf gebruiken, dus terpentinegedragen grondverf bij terpentinegedragen aflak. - je kunt ook voor een 1-pot-systeem gaan (bv wijzonol dekkend zie bron1) dan moet je niet minder lagen schilderen maar kan alles uit 1 pot Voor je hele schilderwerk geld: eerst ontvetten en dan schuren (bron2)

Bronnen:
http://www.verfblogger.nl/eerst-ontvetten-...
http://www.verfwebwinkel.nl/wijzonol-dekke...

Je kunt bij de action GESSO kopen. Werkt uitstekend zeggen ze! Succes

Met alle respect voor de action, ik zou mijn schuurtje niet schilderen met deze verf. Ik kan niet in je portemonnee kijken maar mijn advies is, ga naar de verfspeciaalzaak en trek een paar tientjes meer uit voor een fatsoenlijke verf, laat je eens goed informeren over de verfsystemen die er te verkrijgen zijn, en over de handelingen die je uit moet voeren. Neem een paar foto's van je schuur en laat deze daar zien, zij kunnen je dan een goed advies geven. Ook een paar goede kwastjes is niet verkeerd, je zal merken dat het allemaal net wat fijner schildert en het schilderwerk gaat jaren mee. Veel succes. Toegevoegd na 12 minuten: Kaal hout moet je altijd gronden, er zijn verven verkrijgbaar waarmee je kan gronden, voorlakken, en aflakken. ( een pot systeem ) Is makkelijk, heb je ook maar een blik verf nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100