Kan je betonplex platen schilderen? Zo ja, welke verf/lak is de beste keuze?

Op mijn veranda heb ik betonplex platen gelegd, maar ik vind de bruine kleur te somber, vandaar mijn vraag. De verf moet slijtvast zijn en tegen vocht kunnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan alles schilderen als de ondergrond geschikt is of geschikt gemaakt. Neem een stukje mee naar de verfhandel en vraag daar advies. Denk er aan de zaagkanten goed te behandelen. Betonplex lijkt wel sterk maar is natuurlijk bedoeld als bekisting of verloren bekisting, waarbij de droogtijd van het beton de levensduur van het betonplex bepaald. Als er vocht in de open structuur van de zaagkanten kan binnendringen worden de platen binnen de kortste keren twee x zo dik. Succes!

Betonplex schilderen en goed houden is een pittige klus. Dit omdat de ondergrond hard en glad is. Een zeer goede primer en voorbewerking zou wel mogelijk zijn, maar de risico dat het niet houdt is aanwezig. Betonplex is juist vanwege zijn taak hard en glad

Gebruik wegenverf! zeer slijtvast. Prima geschikt voor betonplex, verkrijgbaar in diverse kleuren. Kan zeer goed tegen vocht.

waarom niet gewoon een stuk zeil in jouw favo motief op maat snijden en er op lijmen gaat 10tallen jaren mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100