wat is de meeste goedkope manier van verwarmen als CV geen optie is ?

stel, ik kan geen CV gebruiken;
electrisch verwarmen dmv wandconvectors schijnt superduur te zijn, wat zijn andere goedkope opties ? (vloerverwarming is ook geen opties, want dat is dan ook electrisch, dus te duur)

alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Geiser en een boiler. Echter is dit alleen geschikt voor warm water. Voor warmte heb je ook nog de optie moederhaard. Het beste kan je een installateur vragen of hij je de goedkoopste opties kan geven. Bij Eneco Installatiebedrijven hebben ze ook nog een optie dat je een toestel kan huren. Dit scheelt vaak ook als je niet in staat bent om er een te kopen. (Sowieso ligt de prijs ook aan het merk en wat het toestel kan) Tevens zullen installateurs meestal een gratis, vrijblijvende opname komen doen als jij dat wilt. Dan kan je alles met de adviseur bespreken en kijkt diegene wat het geschikste en haalbaarste is in uw situatie. Veel succes en hopelijk vind je de juiste oplossing!

Open haard,of een houtgestookte kachel.

Plaats enkele gasgevelkachels met een thermostaat. Bij het juiste gebruik er van is dit een zuinige manier van verwarmen. Een geven gaskachel haalt zijn lucht van buitenaf en zijn afvalgassen gaan weer naar buiten toe. Dus altijd frisse lucht binnen met veel zuurstof.

Elektrisch verwarmen is inderdaad duur, alhoewel vloerverwarming niet noodzakelijk elektrisch hoeft te zijn. Alles begint uiteraard met een goede isolatie in combinatie met efficiënte luchtventilatie. De keuze van de warmtebron is cruciaal: mazout, gas, houtpallets of gewoon hout of ook een warmtepomp. Elk bron heeft zo zijn voor en nadelen; zo is mazout goedkoop, maar het heeft zo zijn nadelen van geur en opslag, hout kan interessant zijn als men zelf enig arbeid voor over heeft. En als slot is het veilig dat men een 2de mogelijkheid heeft waarbij elektriciteit van het net niet nodig is, dit in geval van elektriciteitspannes.

Misschien is airco eengoed alternatief!

Als er een goede rookafvoer cq schoorsteen is, dan is een allesbrander een optie maar dat geldt alleen voor de kamer met de rookafvoer. Een gashaard kun je ook op een rookafvoer aansluiten en die zijn je ook voor onder de duizend euro aan te schaffen. (Op marktplaats zijn er aanbiedingen.) Ik ben zelf in een huis opgegroeid met alleen een kolenkachel in de woonkamer dat was de vroeger de goedkoopste oplossing.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100