kun je met een split airco verkoelen en verwarmen ?

Ik heb een probleem waardoor ik in mijn zolder apartment niet of nauwelijks verwarming kan krijgen,
In de zomer is het te warm, in de winter te koud.
(wel reeds geisoleerd maar veel ramen)
Ik wil dit graag oplossen met een airco aan de muur.
deze wil ik boven de keukenkasten hangen en naar het schuine dak afvoeren (apartment is bijna compleet in schuin dak gebouwd)
In de winter moet ik echt goed kunnen verwarmen. Kan ik dan een normale "split" airco nemen die ook verwarmt of is dat niet genoeg ?
iemand enig idee waar ik op moet letten ?

alvast bedankt

Toegevoegd na 23 minuten:
Zegt de naam Aircombi iemand wat, en bestaat dit nog ? (kan het niet meer vinden)

Weet jij het antwoord?

/2500

Verwarmen met een airco betekent dat je verwarmt met elektriciteit. Verwarmen met elektriciteit kost ruim twee keer zoveel als verwarmen met gas. Verder is het milieu-onvriendelijk, omdat er veel verliezen optreden in het opwekken en vervoeren van elektriciteit. Je kunt beter alleen koelen met een airco op elektriciteit als het echt noodzakelijk is, in Nederland een dag of 20 per jaar. Verwarmen kun je beter met een hoog rendement (combi) gasketel. Die zijn tegenwoordig erg klein. Je zult wel een doorvoer door het dak moeten (laten) maken. Dat is niet moeilijk of kostbaar. Voorwaarde is wel dat je een gasaansluiting hebt in je appartement.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zomerse_dag

Ja met sommige airco's kun je prima verwarmen. Het airco principe wordt dan omgedraaid, ipv warme lucht afvoeren wordt warme lucht uit de buitenlucht onttrokken en de kamer ingeblazen. Een prima manier van verwarmen. En voor de echt koude dagen kun je een elektrische straal of olieradiator nemen. Neem wel een stille airco, anders wordt je gek van de herrie. Ik heb zelf een Daikin en kan er prima bij slapen, ding is echt fluisterstil.

Ja, dat kan. In Noorwegen wordt veel gebruikt gemaakt van warmtepompen om te verwarmen. (een airco is een warmtepomp) In elke streek gebruiken ze andere omdat het rendement sterk afhankelijk is van de combi tussen het type pomp en de omgeving. Niet elke airco kan bij -10 nog verwarming omdat het element buiten dan bevriest. Zal wat meer kosten, maar dat haal je er qua comfort en rendement wel uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100