Ik heb een vochtdoorlatende (eensteens-)muur, die aan de binnenkant vochtig en klam aanvoelt. Waar moet ik die muur mee impregneren?

Is er dan een speciaal merk, die het beste of het goedkoopste is? En hoe lang moet de muur (aan de buitenzijde) droog zijn, dus dat het niet geregend heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om vochtinsijpeling doorheen uw muur te voorkomen kan u hem behandelen met Siliconeverf. Dat noemt men impregneren. Dat is een kleurloze laag welke belet dat er water in uw stenen dringt maar tegelijk de muur nog laat ademen en dus kan uitdrogen. In bijlage een beschrijving van een firma die dat uitvoert (enkel als voorbeeld)

Bronnen:
http://be.remmers.com/fileadmin/dam/TM/Gev...

Met een gevelimpregneer middel. De ondergrond mag ligt vochtig zijn. (tenminste bij Hamoline) Ga voor een goed merk, bijvoorbeeld Metzger. http://www.pontmeyer.nl/files/100147%20PI-blad%20Hamoline%20aqua.pdf

Beslist niet impregneren. Het probleem wordt dan alleen maar groter. Vocht komt in het algemeen van binnen en niet van buiten. Vooral als de ruimte gestookt wordt of in verbinding staat met een gestookte ruimte. Ook een halfsteensmuur die geen druppel van buiten krijgt wordt nat als hij kouder is als de ruimte. Effectief bestrijd je het alleen door isolatie. Het best van buiten, maar dat kan vaak niet. Breng van binnen een centimeter of zes isolatie aan met aan de warme kant een laag Isover vario km duplex folie. De muur is dan van binnen droog, het vocht gaat van zelf naar buiten. Is het binnen kouder, dan kan vocht door de vario folie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100