hoe poederende muurverf vastzetten?

hoe kan ik een muur voorstrijken zodat die niet meer poedert,
Volgens mij heeft de vorige eigenaar veegvaste verf gebruikt,

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als er alleen veegvast op zit dan moet je het eerst goed afwassen met water tot dat het meeste veegvast is verwijderd,regelmatig schoon water pakken. Dan de muur voorstrijken met een fixeermiddel en een dag laten drogen,dan kun je de muur afwerken met een product naar jou keuze. Zit er nog een laag latex over de veegvast heen,dan kun je het beste de muur een stukje nat maken met een spons en dan de latex afsteken met een steekmes,en na wassen met schoon water. Als je alles hebt afgestoken de muur voorstrijken met een fixeermiddel. De muren zullen wel beschadigen door het afsteken dus hier zul je wel wat mee moeten doen. Het voorstrijken is het makkelijkst te doen met een blokwitter,dit spettert niet zo.

Daar is helaas helemaal niets voor, je zal de veegvast er helemaal moeten afkrabben en de wand opnieuw moeten latexen, of behangen.

Je zult de veegvast zoveel mogelijk moeten wegsteken en na wassen met een grote spons en met zoveel mogelijk water.Water zoveel mogelijk verversen zodat je dan niet de oude veegvast verspreid.Vervolgens zal je de muur moeten voorstrijken met een product als Alabastine Voorstrijk Hechtgrond.Op die manier worden de laatste achtergebleven restjes veegvast gefixeerd(lees vastgezet).Daarna kan je de muur afwerken zoals jij wilt d.m.v met latex of behang of zoals jij wenst. PS:witkalk is hetzelfde als veegvast

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100