Ik wil mijn geverfde muur (grijze aflakverf) in vervolg kunnen verven met muurverf iemand een idee??

Ik heb een muur ooit eens geschilderd met "gewone"aflakverf . Nu wil ik graag dat ik in vervolg dit kan oververven met muurverf , hoe pak ik dit het beste aan ? Ik heb een poging gedaan de muur te schuren , maar dat wordt echt niks! ...is een iets wat ik er eerst op kan smeren zodat het wel overgeschilderd kan worden met muurverf , of weet iemand of glasweefselbehang hierop blijft plakken ( zodat ik dát kan oververven) of is er echt maar 1 manier en dat is er helemaal een triplexplaat overheen te zetten zodat ik die kan schilderen ??
Ik zoek dus de goedkoopste manier , maar dat het wel netjes wordt
Heeft iemand een idee ?????

Weet jij het antwoord?

/2500

Toch de muur glad schuren, dan kun je er met gewone latex overheen, niet alle verf hoeft er af te zijn, maar gewoon een gladde onderlaag. je bent dan wel de ademende functie van de latex kwijt, glasvezel behang kun je ook gewoon op een geverfde muur plakken, houdt zelfs beter op lakverf dan op latex, omdat er in lakverf geen poeder verwerkt is en lakverf niet in water oplosbaar is.

Muur behandelen met een voorstrijkmiddel enwel: Flevopol http://www.omnia-bouwmarkt.nl/contents/nl/d17_Flevopol-hechtmiddel-voorstrijk.html

Eerst lichtjes schuren met fijn schuurpapier en dan degelijk ontvetten en afwassen met St-Marc. Dan is die geschikt om te overschilderen.

De vorige bewoners had een zilverkleurige aflakverf op de muur gedaan. Na 6 keer met de muurverf eroverheen was het weg. Wel goed laten drogen voor je aan de volgende laag begint.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100