met wat kan ik mijn tegelvoegen op mijn keukenaanrecht preventief bewerken tegen verkleuring door etenswaren (dus NIET tegen schimmel en kalk)?

Ik heb mijn houten aanrecht betegeld met mozaiekjes en gevoegd uiteraard.
Met deze ingreep hoopte ik om het aanrecht minder kwetsbaar te maken voor water en het makkelijker te kunnen schoonhouden. Die tegels zijn dan ook prima, maar die voegen zuigen alle kleuren op die erop komen. Maak ik spinazie schoon, dan heb ik groene vlekken, met bieten roze vlekken, tomaten rode vlekken etc.
Punt is dat die kleuren er echt intrekken en ik krijg ze er nauwelijks (lees : niet) nog af. Voegenreiniger van gelijk welk merk helpt niet, schrobben met schuurmiddel en bleek evenmin, bleek laten intrekken ook niet, azijn ook niet... enz enz enz dus ik weet het even niet meer.
De voeg is lichtgroen, omdat dit mooier uitkomt met rode tegels (ze steken dan niet zo fel af). Dus een tegelwitter of zoiets is ook niet geschikt. Plus zou ik dat dan bijna elke dag moeten gebruiken...
Daarom zou ik de voegen opnieuw met een dun laagje voegmiddel willen vullen (dat kan er nog best bij) maar dan met iets wat ik kan behandelen zodat het nadien geen kleuren opzuigt. Wat kan ik hiervoor best nemen? Of is er een andere manier om preventief het opnemen van kleuren te vermijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Cement gebonden voegmiddelen zijn ondanks de vochttransport remmende middelen in de voeg altijd enigzins poreus. Een standaard voeg krijg je dus ook niet zo ' gesloten '. Het vullen van een voeg met een dergelijke dunne laag levert problemen op inzake hechting en laagdikte. Door de te dunne laag bouw je onvoldoende sterkte ontwikkeling op waardoor het voegmiddel eenvoudig los komt of afbrokkelt. Of je moet de voegen weer geheel verwijderen, lastig ivm beschadigen tegels en dan vervangen door bijv een industriele variant. Of je kan gaan voor het lapmiddel, kleuren en dan een beschermende laklaag erover.

Bijvoegen gaat niet, dat zal lossen.Er bestaan produkten om je voegen te schilderen, VOEGENWIT heet het, en ze daarna te beschermen met een vernis.Zoek gewoon op voegenwit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100