Hoe haal je het handigst een pallet uit elkaar en welk gereedschap kun je daarvoor het best gebruiken?

Ik heb een hele stapel van die dingen en zoek dus een snel en goed werkproces voor demontage. De planken en blokken wil ik zo heel mogelijk houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik neem aan dat je Europallets gaat kraken. Leg de pallet op z'n rug. Vervolgens sla je met een hamer elke keer tegen de zijkant van de blokken aan. Elke rij heeft 3 blokken waaraan de pallet vastzit. Tik ze aan de zijkant los zodat de blokken samen met de onderste dwarsplank los komt. Daarna leg je die blokken weer onder de pallet en kun je beginnen met de nagels eruit te slaan. Zo zie je dat de meeste planken al loskomen. Daarna kun je de overige planken loshalen met de breekkant van een hamer, of gebruik een breekijzer.

Met een flinke koevoet lijkt me.

als ik jou was zou ik een hamer gebruiken, met de achterkant moet je de spijkers eruit halen. succes!

Het beste kun je daarvoor een z.g. spijkertrekker gebruiken. Probeer of je die ergens kunt lenen, want ze zijn nogal prijzig.

Je kunt de europallets redelijk goed uit elkaar tikken met een hamer, plank iets lostrokken en dan de plank weer terugslaan op het blok zodat het kopje van de spijker uit het hout steekt. Die kun je dan met de hamer/koevoet eruit trekken. Ik ga ervan uit dat de andere pallets "wegwerppallets" zijn? Dan zou ik er niet aan beginnen, het hout is zo zwak dat je de (schiet) spijkers door het hout trekt waardoor het hout zo beschadigd word dat je er weinig meer aan hebt, dit kost je waarschijnlijk ook zoveel moeite dat je het snel opgeeft. Als je het toch wilt proberen zou ik proberen om het kopje van de spijkers eruit te trekken met een spijkertrekker ( huren voor 5 euro per week ongeveer) en dan afknippen (spijkers zijn vaak gedraait en geschoten dus moeilijk te verwijderen) daarna de planken eraf slaan Succes ermee

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100