Wat moet je doen, als je vermoed, dat er asbestplaten onder de dakpannen van je huis liggen?

Ik heb een dakkapel laten plaatsen. En toen ze bezig waren, om het gat te maken, zei de leider van het team...verpak deze platen maar in dubbel plastic en breng het naar de milieu afval. Volgens mij is het asbest.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij asbest is het zo, dat als je er niet aan gaat rommelen, dat er dan niks aan de hand is. probleem in uw geval is dat de bouwvakkers waarschijnlijk in de platen hebben zitten zagen, om de opening te maken voor de dakkapel. zou echter ook kunnen dat ze hele platen hebben verwijderd, omdat dit zo uitkwam. vraag dit dus na bij het bouwbedrijf. als er gezaagd is ( hadden de bouwlieden officieel helemaal niet mogen doen), dan is er grote kans dat er asbest deeltjes vrij zijn gekomen. deze deeltjes vormen het gevaar. deze deeltjes moeten door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd worden. zitten wel grote kosten aan vast. informeer dus eerst bij het bouwbedrijf hoe het nu precies gegaan is.

Ik zou er verder niet op in gaan. Als her asbest betreft gaat dat heel veel geld kosten om e.a te verwijderen. Zorg ervoor dat al het rest materiaal wat zichtbaar is afgedekt word zodat geen vezels in de woonruimte terecht kunnen komen. Buiten zat e.a wel weg regenen of weggeregend zijn ... Of je kan bouw en woning toezicht vagen e.a te onderzoeken en die zullen dan zeggen dat het schoongemaakt moet worden.... Nou dan komen er nog 5. Dakkapellen bij of 10.....kortom maak dan je borst maar nat...

Je weet pas zeker of je met asbest te maken hebt als je het in een laboratorium hebt laten onderzoeken. Stuur dus eerst een stukje op naar een lab, zodat je zeker weet of je wel of niet met asbest te maken hebt. Als het asbest is, kun je bij je gemeente vragen of ze zgn. doe-het-zelf pakketten hebben. Hierbij mag je als particulier vaak tot max. 35m2 zelf verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100