Kun je met een tegelsnijder ook een hoek uit een tegel snijden?

Met een tegelsnijder bedoel ik zo'n ding met twee stangen waartussen een snijwieltje loopt, dus geen zaagtafel (dat het daarmee kan, snap ik)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, waarom niet. Als je een tegel doormidden of korter kunt snijden gaat een hoek ook .Alleen precies dat stuk insnijden wat eruit moet en dan de hoek er met een bektang "uitbijten".

nee dat zal niet of moeilijk lukken. met een tegelsnijder kras je alleen het glazuur van de tegel kapot. waarna je de tegel zelf breekt. de tegel breekt dan over de zwakste plek en dat is dus waar het glazuur of toplaag beschadigd is. als je met de tegelsnijder halverwege de tegel stopt met snijden omdat je er een hoek wil uit halen zal bij het breken in de meeste gevallen de breuk gewoon in een lijn doorlopen over de hele tegel. Toegevoegd na 13 minuten: wat je wel kan doen is op de plaats waar het hoekje stoppen moet, een gaatje te boren. en dan met de tegelsnijder vanaf het gaatje naar de buitenkant van de tegel te snijden. en dan voorzichtig tikken op het hoekje wat er af moet.

Nee, vaak geprobeerd, nooit gelukt. Het beste is: één van de twee kanten van de hoek (de kortste uiteraard) inzagen met een tegelzaagje (hand of voor de decoupeerzaag) en de andere kant met de tegelsnijder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100