Waar vind ik goedkoop eikenhout om zelf een eetkamertafel van te maken?

Ik wil een tafel die niet te koop is en daarom wil ik het zelf gaan maken. Ik heb iemand die het kan zagen voor me maar het hout zelf moet wel al geschikt zijn om een tafel van te maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vrienden van mij hadden jaren geleden hetzelfde idee. Hun idee was eerst overal gaan kijken en er dan tegenaan lopen (hoopten ze...). Niet dus, oude gebouwen die gesloopt werden, bezochten ze en het is toen gelukt! Ze kregen oud hout mee, de details weet ik niet meer. Het werd een mooie tafel, dat wel : groot, ruim een prachtige leef,werk en speeltafel was het resultaat. Een andere tip is dat men in andere Europese landen (Frankrijk dacht ik bijvoorbeeld) ook andere maten tafels verkoopt en andere modellen. Sterkte en succes!

Goedkoop eikenhout zal er wel niet zijn, wel kan je soms eikenhouten spoorbielsen kopen, of eens gaan kijken bij een bedrijf in sloophout. Moet je wel goed weten hoe eikenhout er uit ziet, het is in ieder geval erg zwaar.

In een hout (groot)handel kan je dit vinden, soms hebben die restanten die u dan aan een schappelijke prijs kan kopen. Een andere mogelijkheid bestaat erin de 2dehandse markt af te zoeken naar een bestaande tafel die groot genoeg is om uw ontwerp eruit te krijgen. Spoorweg bilzen kan ik afraden want die zijn doordrenkt met creoline. Krijgt u er niet uit en stinkt nog op de koop toe. Succes en veel plezier aan uw tafel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100